Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Roger Vikström/TT
Bild: Roger Vikström/TT

Gasmask på för cyklister?

Ett av argumenten för cykling från stadens sida är en bättre hälsa, men med de risker som föreligger i form av luftföroreningar så börjar det kännas mer och mer tveksamt, skriver signaturen Cyklisten.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vi som cykelpendlar till jobbet i Göteborgs innerstad är medvetna om och har på något sätt accepterat de risker undermåliga cykelvägar annan trafik ofta medför.

Vad vi däremot inte vet så mycket om är hur mycket luftföroreningarna påverkar vår hälsa. I GP den 28 januari kan man läsa att Göteborg är den stad i Sverige som har störst problem med luftföroreningar och partiklar som är direkt hälsovådliga.

Ett av argumenten till cykling från stadens sida är en bättre hälsa, men med de risker som föreligger så börjar det kännas mer och mer tveksamt. Kanske dags att överväga att sätta sig i bilen igen och andas filtrerad luft och slippa fundera på detta, medveten om att detta innebär ännu mera utsläpp i förlängningen.

Skulle gärna se någon undersökning som har tittat lite mer på problemet innan jag ger upp min cykling.

Cyklisten