Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gamla beslut väger lätt

Politikerna pratar om att de inte vill ha en segregerad stad och att bygga billigare och bygga hållbart, men stämmer det? skriver signaturen Stig.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Fastighetsdirektören i Göteborg jublar över att han med budgivning på första kvarteret i Fixfabriksområdet kunnat sälja det för 197 miljoner kronor. Han kör över ett beslut från 2016 att mindre byggbolag skulle ges möjlighet att bygga här, samt att enskilda individer skulle kunna slå sig ihop i byggemenskaper och bygga och bo här. Han tolkar att politikerna vill krama ut så mycket pengar som möjligt för tomten.

Därför kan han köra över tidigare beslut.

Priset för tomten blir 15 200 kronor per kvadrat, med ytterligare avgifter innebär det cirka 1,5 miljoner kronor i kostnad för en 3:a på 80 kvadrat innan spaden satts i marken.

Undrar vem som skall ha råd att bo här? Inte ungdomarna som vill flytta hemifrån i alla fall. Men det bekymrar väl inte fastighetsdirektören eller för den skull våra politiker.

Politikerna pratar om att de inte vill ha en segregerad stad och att bygga billigare och bygga hållbart, men stämmer det?

Stig