Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det borde rimligen komma en ny topp av covidfall inom ett par veckor och jag tycker verkligen synd om sjukvårdspersonalen, skriver insändaren. Bild: Naina Helén Jåma/TT
Det borde rimligen komma en ny topp av covidfall inom ett par veckor och jag tycker verkligen synd om sjukvårdspersonalen, skriver insändaren. Bild: Naina Helén Jåma/TT

Göteborgarna sitter som packade sillar – men kontrolleras inte?

Vad är det för mening att hålla Liseberg och Valhallabadet stängt när smittskyddet på uteserveringar och lokaltrafik överhuvudtaget inte verkar kontrolleras, skriver Johan Collberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag tog mig ut i vårsolen på fredag kväll, på Avenyn och Linnégatan. Göteborgarna satt som packade sillar på uteserveringarna. När jag skulle åka hem var varenda buss och spårvagn överfull och knappt någon passagerare bar ens munskydd, så det blev till att promenera hela vägen hem.

Förra våren/sommaren kunde vi läsa spaltmeter i tidningarna om smittskyddskontroll på restaurangerna, i år har jag inte sett en rad om detta ännu. Detta är andra helgen i följd med vackert vårväder men kontrollanterna verkar lysa med sin frånvaro.

Jag uppfattar det som att folket nu har tröttnat, jag ser betydligt färre munskydd än för en månad sedan och betydligt mer trängsel. Vad är det för mening att hålla Liseberg och Valhallabadet stängt när smittskyddet på uteserveringar och lokaltrafik överhuvudtaget inte verkar kontrolleras?

Det borde rimligen komma en ny topp av covidfall inom ett par veckor och jag tycker verkligen synd om sjukvårdspersonalen.

Johan Collberg

LÄS MER: Göteborgarna kan stoppas från 18 platser

LÄS MER: Drop in skapade vaccinkaos på NÄL – mottagning tvingades stänga

LÄS MER: Löfven varnar för valborgsrisker – coronarestriktioner förlängs