Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborgarna förtjänar bättre än en kulturskandal

Beslutet om Västlänken togs på tveksamma politiska grunder, projektet påbörjades trots stora protester och är nu kantat av skandaler, skriver insändarskribenten.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

”Västlänken blir nog bra när den blir färdig” sägs det! Men det kommer inte att gå att åka direkt Haga–Landvetter, som Paddans resenärer får höra av guiden!

Någon är nöjd med rulltrappan från Korsvägen-stationen till Gothia Towers. Det blir ingen rulltrappa.

De göteborgare som fortfarande tror att ”det bli bra när det blir färdigt” måste få veta att de regionala järnvägsutbyggnaderna förhindras och många satsningar måste läggas på is om bygget fortsätter. Göteborgs Central förblir en säckstation. Trafikavstängningar och trädavverkningar har genererat landet sämsta luft i centrala Göteborg.

Göteborgs-Postens journalister är förvånade av den stora mängden grus och lera som skall transporteras. De visste vi från början. De lastbilstransporter med grus och lera av Cheopspyramiders storlek som skall fraktas genom centrum längre och längre bort när tunnelbygget börjar kommer att innebära en miljö-och klimatpåverkan som inte är inhämtad inom 90 år.

Redan i november kunde vi läsa att Hagakyrkan har sprickor och nu är orgeln påverkad. Tunnelbygget innebär grundvattensänkningar som kommer att påverka 1800-talshus pålade i lera. Skador som inte kommer att visa sig förrän långt senare, vilket gör att ersättning förhalas eller helt uteblir. Hur 1600-talshuset ”Residenset” kommer att påverkas kan ingen svara på.

Rapporter om att tunneln ”flyter upp i leran”. Osäkert hur högt Västlänken kommer att gå över Götatunneln vid centralen och Operan. Ett planerat nytt Manhattan eller parkområde blir det inte djup för. Beslutet togs på tveksamma politiska grunder, projektet påbörjades trots stora protester och är nu kantat av skandaler.

En politisk, ekonomisk miljö-, klimat- och kulturskandal till ingen nytta. Vi göteborgare förtjänar bättre än så här!

Kerstin