Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Stefan Berg
Bild: Stefan Berg

Göteborg i topp – verkligen?

Det rapporteras om topplaceringar för Göteborg gällande både trafik och sjukvård. Hur har man kommit fram till detta? skriver signaturen Harry.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Göteborg ligger enligt en undersökning bra till som trafikstad, frågan är hur man kommit fram till detta.

Det är ständiga köer på E6 morgon som kväll, samma sak när det gäller trafik in och ut genom Tingstadstunneln / Götatunneln.

Köer från Kungälv samt från Göteborg mot Kungälv. Köer över Älvsborgsbron samt Götaälvbron. Ofta stora problem i trafiken i centrum.

Svårt att hitta P-platser och frågan är hur många som kommer finnas kvar med tanke på byggnation av Västlänken med mera.

Samtidigt kommer det uppgifter om att Göteborg ligger bra till inom sjukvården. Om man blir sjuk eller råkar ut för en skada och det är allvarligt så fungerar det säkert bra.

Men är du dålig exempelvis en söndag och ringer till Vårdcentralen är det kört, trots att du ringer kl. 08.00 på måndag morgon så finns det mycket sällan en tid över för att få komma samma dag, i bästa fall får du en tid på torsdag.

Inte konstigt att akuten på våra stora sjukhus är överfulla av människor som söker sig dit på grund av att man inte kan få en tid på vårdcentralen.

Frågan är hur man lyckats komma fram till dessa toppnoteringar för Göteborg. För mig är det obegripligt. Det är något som inte stämmer.

Harry