Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Så var bron tänkt att se ut. Nu avbryts projektet med Kaponjärbron. Bild: Ramböll
Så var bron tänkt att se ut. Nu avbryts projektet med Kaponjärbron. Bild: Ramböll

Göteborg i ett nötskal!

Rektorer och skolpersonal blir helt bakbundna av politiker och skolförvaltning men med ”glänsande projekt” som Skeppsbron, Linbanan, Kamelfarmen och Kaponjärbron, är det en helt annan agenda som gäller, skriver ”TS”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Ord och handling går inte hand i hand när det gäller våra politikers agerande i skolans värld. Varje år pratar man om vikten av en bra skola samtidigt som man lägger man en så stram skolbudget som möjligt och slår sig sedan för bröstet om man lyckats höja den någon miljon. Skolförvaltningen ställer sedan ett tydligt krav att budgeten hålls.

Vad innebär det för respektive skolas rektor att kunna utveckla sin verksamhet för barnen med färre elever i klassen, behöriga lärare och mer resurspersonal för att få till en lugn harmonisk skolmiljö och det allas våra barn har ett stort behov av i dag, att bli sedd. Rektorer med sin personal blir alla helt bakbundna av politiker och skolförvaltning i sin önskan att leva upp till detta.

Samtidigt visar våra politiker i dag upp en dubbelmoral som är i det närmaste helt oslagbar. De pekar med hela handen att rektorer för kommunala skolor är ansvariga för sin verksamhet och det är budgeten som styr, därmed basta.

När det kommer till trafikkontoret och stadsbyggnadskontoret med sina ”glänsande projekt” som Skeppsbron, Linbanan, Kamelfarmen och nu senast men inte sist Kaponjärbron, är det en helt annan agenda som gäller. Då kan man runda alla beslut, budgetar, regler och ansvarstaganden för här gäller en helt annan praxis, ta mängder av miljoner ur invånarnas skattkista så är problemet löst. Det är Göteborg i ett nötskal.

TS

LÄS MER: Förskollärare tvingas byta arbetsplats i Göteborg

LÄS MER: Kaponjärbron för dyr och krånglig – nu avbryts arbetet

LÄS MER: Efter rödgröna skilsmässan – mer oense än någonsin