Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborg Energis förändring i elnätsavgiften har ingen effekt för alla med elbil, menar insändarskribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT
Göteborg Energis förändring i elnätsavgiften har ingen effekt för alla med elbil, menar insändarskribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT

Göteborg Energi beter sig som en struts

Bolaget stoppar huvudet i sanden när det krävs förändringar – det är väl därför de hör så dåligt, skriver Lennart Liljeroth.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Nu slår sig Göteborg Energi för bröstet igen och hävdar att man lyssnat på kritiken och justerat taxorna med effektavgiften (GP 24/11). De har uppenbarligen riktigt dålig hörsel, för förändringen innebär ingenting för oss som av klimatskäl valt att köra elbil. Tror Göteborg Energi att det räcker att ladda bilen en gång i månad?

LÄS MER: Efter kritiken: Kommunen ändrar elnätsavgiften

Effekten (kostnaden) blir exakt densamma som tidigare: dyrare med elbil och billigare med fossildrivet, tvärtemot den utveckling hela världen strävar efter. Miljön får betala priset.

LÄS MER: Lennarts elbil tusenlappar dyrare efter ny elavgift

Än mer anmärkningsvärt är att trots att de "lämnade tillbaka" 1 000 miljoner i "vinst" till Göteborgs stad mellan 2016 och 2020, så anser sig bolaget inte ha råd att bygga ut näten för att möta klimatomställningen.

Göteborg Energi beter sig som en struts som stoppar huvudet i sanden när det krävs förändringar – det är väl därför de hör så dåligt.

Lennart Liljeroth

LÄS MER: Bensinvreden: ”Elbilar hör hemma på Liseberg”

LÄS MER: Missen i Göteborg Energis nya el-app möts av kritik