Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: M Langhjelm
Bild: M Langhjelm

Göteborg & Co lever i en drömvärld

Göteborg är för närvarande en uppgrävd och svårtillgänglig stad och kommer vara så många år framåt, skriver signaturen Förvånad Göteborgare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I GP den 12 augusti står det att läsa att Göteborg är i final om titeln som Europas smartaste turiststad. Va, är detta ett skämt?

Göteborg är för närvarande en uppgrävd och svårtillgänglig stad och kommer vara så många år framåt. Som följd av detta slår den ena affären efter den andra igen i citykärnan. Snart är det bara de stora affärskedjorna kvar. Lägg därtill ett växande trafikkaos och en undermålig kollektivtrafik. Detta är knappas något som gagnar turistnäringen.

Göteborg gör sig inte heller känt för att tillvarata kulturarvet. Så sent som i GP den 13 augusti stod det bland annat att läsa att 1700-talstapeter måste slängas och om arkeologiska fynd som aldrig kan återställas. I nära tre decennier har Göteborgs historiska skatter förvarats i tillfälliga och undermåliga magasin. Många kulturintressen får dessutom stryka på foten för att ge plats för västlänksbygget.

Göteborg hamnar ofta i bottenskiktet vid kommunjämförelser av företagsklimat. Att Göteborg & Co har ansökt om bli Europas smartaste turiststad tyder på att man lever i en drömvärld, har en bristande verklighetsuppfattning eller har drabbats av någon sorts storhetsvansinne.

Förvånad Göteborgare