Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stora motorer är ingen bra idé, anser insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Gör nåt för miljön!

Om man köper en båt med en motor på över 100 hästkrafter eller en bil med över 150 hästkrafter så förmedlar man till sina barn att det är okej att strunta i klimatet, skriver ”Nalle”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag blir så besviken på våra myndigheter när de bara pratar, men inte gör nåt för att vi skall nå klimatmålen. Tillåt inte bilar med högre koldioxidutsläpp än 120 gram per kilometer och förbjud utbyggnad av Preems raffinaderi i Lysekil. Det är skrämmande att se hur bilar och båtar får större och större motorer. Om man köper en båt med en motor på över 100 hästkrafter eller en bil med över 150 hästkrafter så förmedlar man till sina barn att det är okej att strunta i klimatet.

Men det är det inte. Förbud är enda vägen framåt. Stora motorer för med sig att de allra flesta kör 20–30 kilometer i timmen för fort, vilket gör att utsläppen ökar ännu mer. I Portugal har jag sett hur man får rött ljus om man kör i 55 på 50-väg. Jättebra! Här är det ofta tvärtom, man får rött ljus om man inte kör 20-30 kilometer i timmen för fort.

Politiker – gör ert jobb! Se till så att utsläppen minskar!

Nalle