Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Gör något åt klimatet nu!

Varför lämna klimatomställningen åt framtida generationer då det kanske redan är försent att nå målet, skriver signaturen Tanke i tiden.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag läser i dagstidningar, på internet och lyssnar på nyheter och debattprogram på TV om hur vi ska göra för att klara av klimatförändringarna som sker. Vi diskuterar vilt om hur vi ska göra och sätter mål, vi lägger oftast fram problemen till årtal som 2030 – 2040.

Problemet är att samtidigt som vi diskuterar hur det ska gå till så sker klimatförändringarna i detta nu. Det är som om människan inte vill förändra snabbt för det skulle kräva för mycket av vårt samhälle och vårt privatliv.

Problemet med detta är att vi lämnar omställningen åt framtida generationer i stället och då kanske det redan är försent att nå målet med att begränsa temperaturökningen med 1,5 grader Celsius.

Tanke i tiden