Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Gör något åt Kinas koncentrationsläger

Hur kan vi tillåta oss att inte att agera, att låtsas att vi är blinda, när Kina håller muslimer i koncentrationsläger, skriver signaturen ”en femtonåring”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag är trött på att bara se på, jag är trött på se på när en förintelse är på gång igen och jag är trött på att se att det enda andra länder bryr sig om är pengar. Jag vet att regering inte är blinda, så varför gör de inget? skriver insändarskribenten. Bild: Bertil Ericson / TT
Jag är trött på att bara se på, jag är trött på se på när en förintelse är på gång igen och jag är trött på att se att det enda andra länder bryr sig om är pengar. Jag vet att regering inte är blinda, så varför gör de inget? skriver insändarskribenten. Bild: Bertil Ericson / TT

Jag såg på nyheterna hur de hade fått tillgång till information om att Kina har koncentrationsläger för muslimer. Nyhetsbyråerna lät nästan lite stolta över att de har fått reda på detta. Fast det gör inget åt det. Nyhetsbyråer förblir nyhetsbyråer, och det är ju deras jobb att göra så att folket börjar spekulera hit och dit. Dessa spekulationer ska leda sedan till att regeringen löser problemet. Fast i detta fall har de ingenting gjort.

Vi har redan sett vad följderna av koncentrationsläger kan bli, det är inte nödvändigt att vi ska se det en gång till.

Vad Kina de senaste åren har blivit är ett land där regeringen är maktgalen och deras ekonomi rullar på. För fast att omvärlden känner till koncentrationslägret fortsätter de skriva kontrakt och avtal inom industrin och i handeln. Varför gör de detta kan man undra? Att bojkotta Kinas handel skulle vara ett perfekt sätt att visa Kina att de vet vad de gör mot muslimerna. Fast nu är det så att detta vet Kina om och använder sin ekonomiska ställning till att ge billiga priser till länderna i omvärlden.

De kommer inte att sluta förrän omvärlden tar ställning!

Jag är trött på att bara se på, jag är trött på se på när en förintelse är på gång igen och jag är trött på att se att det enda andra länder bryr sig om är pengar. Jag vet att regering inte är blinda, så varför gör de inget? Vi har redan sett vad följderna av koncentrationsläger kan bli, det är inte nödvändigt att vi ska se det en gång till.

Det som Kina gör bryter mot varenda mänsklig rättighet. Att alla är lika värda, att alla har rätt till liv, ingen får hållas i slaveri, ingen får utsättas för tortyr, ingen får godtyckligt hållas fängslad eller landsförvisas och att alla har rätt till rättvis och offentlig förhandling vid en domstol. Detta är sex av 30 artiklar i FN:s allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheter.

Jag undrar var är världen på väg? Den kollar bara på. Det är inte som att Kina kommer sluta med vad de gör och släppa alla muslimer som sitter i lägren. De kommer inte att sluta förrän omvärlden tar ställning! Jag måste ta upp denna fråga: om det inte gällt muslimer, utan kristna, hade omvärlden försökt mer då? Svaret på denna frågan tror jag tyvärr är ja. Så länge en det inte gynnar folket eller ekonomin i vårt land låter vi oss vara blinda inför det.

En femtonåring

LÄS MER: Disney kritiseras för "Mulan"-inspelning

LÄS MER: Misstänkt tvångsarbete bakom munskydd – som svenska myndigheter köpt

LÄS MER: Rapport: Uigurer tvångsarbetar på bomullsfält

LÄS MER: Kina provtar barn och ungdomar till världens största dna-databas