Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gör något åt kaoset på biblioteket

Måste det verkligen se ut så här, år efter år? skriver signaturen Besviken besökare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Stadsbibliotekets avdelning för dagstidningar präglas av kaos. Den liknar mest ett kafé där tidningsläsarna blir undanskuffade och kafégästerna breder ut sig. Sörplande kaffedrickare som lämnar både kaffe och tilltugg på borden, studerande sittande vid sina datorer och föräldrar som matar sina bebisar.

Mitt i detta stök förväntas vi andra läsa dagens eller gårdagens tidningar som inte sällan saknas/stjäls, ligger trasiga på fel ställen eller osorterat i stora högar. Uppmaningen att ta en tidning i taget för läsning struntar många i, tar i stället med sig tre-fyra tidningar till annan plats i biblioteket. Uppmärksammas personalen på denna trista oordning blir reaktionen oftast en axelryckning.

Måste det verkligen se ut så här, år efter år? Nej, nej! Varför inte omdisponera lokalerna, låta kafé vara kafé och läsesal vara läsesal. Och använda någon från personalen att ha löpande uppsikt över tidningshyllorna. Eller varför inte göra ett studiebesök på biblioteken i till exempel Lysekil, Malmö eller Stockholm. Där finns väl fungerande läsesalar för dagstidningar. Men - var finns en engagerad bibliotekschef eller politiker som tar tag i Stadsbibliotekets problem?

Besviken och flitig besökare på Stadsbiblioteket