Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jonas Lindstedt
Bild: Jonas Lindstedt

Gör något åt fusket på riktigt

Det borde inte vara reportrarna på GP som identifierar bristerna i verksamheten utan det skall finnas interna processer som kontrollerar att inga oegentligheter förekommer inom kommunen, skriver signaturen Bill.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Dag efter dag, vecka efter vecka kan vi läsa om hur våra folkvalda inte gör något för att stävja allt fusk som sker inom Göteborgs kommun. Senast i raden kunde vi läsa om de oegentligheter som sker inom banteknik på Göteborgs spårvägar. Jag förstår inte att ansvariga politiker inte ser över den kommunala verksamheten en gång för alla.

Politiker, chefer och anställda som inte lever upp till regler och förväntningar – är det inte dags att fundera över moralen?

Det borde inte vara reportrarna på GP som identifierar bristerna i verksamheten utan det skall finnas interna processer som kontrollerar att inga oegentligheter förekommer inom kommunen. Var finns dessa processer och de människor som har detta till uppgift? Om sådana processer redan finns så fungerar de tydligen inte och borde snarast ses över.

Det borde vara brottsligt att inte ha kontroll över hur skattekronorna används på ett effektivt sätt och framförallt då det leder till fusk. Att höja kommunalskatten i Göteborg är ett svek mot medborgarna, framför allt om det ska bekosta dessa oegentligheter.

Politiker, chefer och anställda som inte lever upp till regler och förväntningar – är det inte dags att fundera över moralen? Inom den privata sektorn ställs frågan: ”Om vi själva ägde företaget, hur skulle vi då ha agerat?”. Detta kanske är en bra och enkel fråga som alla skulle kunna ställa sig på ”förändringens moralväg…”

Gör något, en gång för alla – så vi får en väl fungerande kommunal verksamhet här i Göteborg.

Bill