Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Lisa Thanner
Bild: Lisa Thanner

Gör en konstguide till jubileet

Man ska inte titta i mobilen efter de vackra och spännande husen eller konstverken, man ska se dem i verkligheten, skriver Gerd Thölén.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Göteborgs 400-års jubileum närmar sig med stormsteg.

Hörde att GP:s Kristian Wedel med flera arbetar på en jubileumsbok med bilder från gamla Göteborg. Vill man vara elak kan man säga: Det är klart att det ska vara en bok om det gamla, vackra Göteborg, för hur ser det nya ut?

Men vänta. Göteborg är en stad med vackra hus, en otroligt fin konstskatt (inte minst tack vare den nya enprocentsregeln) och vackra naturområden. Varför inte göra en konstguide och berätta och visa var allting finns. Hur många känner till de vackra muralmålningarna i de nya stadsdelarna och de många namnlösa konstverken i staden?

Mitt förslag är att man (Wallenstam, Serneke, Stordalen och alla bostadsbolag med flera) donerar pengar till ”Kulturförvaltningen, Göteborgs Konst”, så man får råd att göra en spännande och vacker jubileumsbok, där man berättar om var konstverken finns, deras titel och konstnärernas namn och eventuellt gör en vandringskarta över gamla och nya stadsdelar. Man ska inte titta i mobilen efter de vackra och spännande husen eller konstverken, man ska se dem i verkligheten. Kan Borås ge ut en årlig, fin konstguide och till och med lilla Partille skulle väl Göteborg kunna ge ut en jubileumsbok.

Låt oss få en bok om vår spännande konststad och samtidigt hjälpas åt att få den ren och inbjudande!

Gerd Thölén