Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Gör det lättare att ge blod

Politiker, öka tillgängligheten för att kunna lämna blod genom att ha mottagning ett par dagar på Sahlgrenska och ett par dagar på Östra sjukhuset. Behovet är sort, skriver signaturen Sjuksköterska.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag arbetar på Sahlgrenska universitetssjukhus. Jag vill tacka alla blodgivare som ställer upp för sina medmänniskor. Utan er hade många av patienterna inte överlevt. Jag är därför ledsen över att ni blodgivare inte längre får den lilla gåva ni tidigare fick för er insats. Det ni gör är ovärderligt!

Med jämna mellanrum får vi höra att det är blodbrist och allmänheten uppmanas att lämna blod. Förr fanns det mottagningar på Sahlgrenska och Östra sjukhuset men tyvärr lades de ner.

Politiker, öka tillgängligheten för att kunna lämna blod genom att ha mottagning ett par dagar på Sahlgrenska och ett par dagar på Östra sjukhuset. Behovet är sort.

Tack ännu en gång till alla blodgivare. Ni är ett hopp för väldigt många. Tack!

Sjuksköterska