Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Johan Nilsson/TT

Fortfarande stor invandring

Totalt uppgår asyl- och anhöriginvandringen till cirka 80 000 personer i år och prognosen ser nästan likadan ut för de kommande åren. Detta tål att tänkas på, skriver signaturen Klarar vi detta.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Migrationsverket publicerade en ny verksamhets- och utgiftsprognos i början av maj. Av denna framgår att asylinvandringen under 2019 beräknas uppgå till 21 000 personer. Av prognosen framgår också att anhöriginvandringen beräknas uppgå till 59 000 personer under året, något som inte rönt lika stor uppmärksamhet.

Totalt uppgår alltså asyl- och anhöriginvandringen till cirka 80 000 personer i år och prognosen ser nästan likadan ut för de kommande åren. Detta tål att tänkas på när politikerna framhåller, att asylinvandringen till Sverige inte på många år varit så låg som i dag.

I själva verket ligger Sverige på andra plats i EU vad gäller den totala invandringen per capita. Att regeringspartierna, tillsamman med Centerpartiet och Liberalerna, under dessa omständigheter och i vanlig ordning utan konsekvensanalyser, beslutat om en ytterligare ökning av invandringen, främst genom mer generösa regler för anhöriginvandring, framstår som anmärkningsvärt.

Klarar vi detta