Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: NASA
Bild: NASA

Forskare räddar världen - inte alarmism

För mig är konsensus en konstruktion som faktisk måste få utmanas och debatteras. Och forskare räddar världen - inte alarmism, skriver signatur Bilisten.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Slutreplik

till Klimatintresserad, 23/5

Enligt signaturen ”Klimatintresserad” är 98 procent av miljöforskarna överens om att klimatförändringarna beror på människan. Förändringarna i sig är beviset (evidens).

Tydligen finns ett globalt register över alla miljöforskare eftersom det går att slå fast denna andel så tvärsäkert.

För mig är konsensus en konstruktion som faktisk måste få utmanas och debatteras. I det här fallet genom frågor som belyser varför klimatet förändras och sambandet mellan till exempel utsläpp och dess faktiska påverkan på klimatet. Att andra forskare ger kollegor stöd i så kallade peer-reviews är en vedertagen metod. Det är en bra process. Ännu bättre är om de två procent av forskarna som inte är överens med alla andra deltar i denna process.

Jag stöttar all forskning och utveckling som handlar om att minska människans negativa påverkan på miljön. Men jag tror inte att alarmismen hjälper ett dugg. Fortsätt att söka information och tänk själva.

Bilisten