Vårdcentralen Din Klinik misstänks ha fått mångmiljonbelopp som inte kommit patienter till nytta, enligt en granskning av Västra Götalandsregionen.
Vårdcentralen Din Klinik misstänks ha fått mångmiljonbelopp som inte kommit patienter till nytta, enligt en granskning av Västra Götalandsregionen. Bild: Jonas Lindstedt

Förödande att stänga vårdcentralen med kort varsel

Vore det inte mer rimligt med tre månaders varsel? Som att säga upp en hyresrätt, skriver Linda.

ANNONS

Västra Götalandsregionen agerar både jury, domare och bödel och bryter avtalet med Din Klinik med tre dagars varsel. Din Klinik har inte fått någon som helst chans att yttra sig i frågan.

Som svårt sjuk sedan några år har jag skyfflats runt i vården som persona non grata. Ingen vårdcentral vill ta emot en svårt sjuk patient på grund av den arbetsbelastning och kostnad det innebär.

Efter en djupt kränkande och förnedrande period med att leta ny vårdcentral blir jag rekommenderad att lista mig på Din Klinik av självaste Patientnämnden. På Din Klinik har jag äntligen blivit bemött som en människa även om jag fortfarande är sjuk, de kan ju tyvärr inte trolla.

ANNONS

Nu finns det säkert saker jag inte känner till, men att bryta ett avtal med tre dagars varsel är förödande för svårt sjuka. Västra Götalandsregionen har ingen beredskap eller plan för de patienter som drabbas utan hänvisar till 1177. Många tar skada av regionens agerande.

Vore det inte mer rimligt med tre månaders varsel? Som att säga upp en hyresrätt. Ni kastar ut svårt sjuka människor på gatan med tre dagars varsel. Skäms på er, Västra Götalandsregionen!

Linda, drabbad patient

LÄS MER:VGR bryter avtalet med vårdcentralen Din Klinik – 5 700 patienter drabbas

LÄS MER:Kritik mot My Alnebratts (S) retorik efter stängning av Din Klinik

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS