Flyg är bäst ur energisynpunkt

Gynna flyget för det är det enda som har bra förutsättningar i framtiden, skriver signaturen Mats.

ANNONS

Det är synd att vi klagar på flyget i stället för att börja med de andra 98 procenten utsläpp som är mycket lättare att klara snabbt.

Flyget är det absolut bästa transportmedlet ur energisynpunkt. Per person drar det 0,33 liter mil i 850 km/h. Nya flygplansmodeller ligger på 0,28 l per person och mil. (Källa: bland annat SAS.) Inget annat transportmedel är mer energieffektivt.

Fundera på vad en bil eller ett tåg drar i samma hastighet. Dessutom behövs inga vägar. Alla länder kan nås, Flyget är dessutom en förutsättning för global samverkan och för att fler skall få bättre levnadsvillkor.

ANNONS

Gynna flyget för det är det enda som har bra förutsättningar i framtiden. Nya vägar och tåg stoppas allt mer till förmån för naturvårdsbestämmelser. Flyget står bara för två procent av utsläppen. Vi måste börja med de andra 98 procenten av utsläppen först. Nu behöver vi utveckla flygen mer. Vi har redan elflyg för korta sträckor och efterhand så kommer räckvidden att ökas.

Från en som har elbil, värmepumpar och som planerar solel.

Mats

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS