Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Niklas Maupoix
Bild: Niklas Maupoix

Fler som drabbats av löneskuld

Det är helt klart fler som drabbats av löneskuld till Göteborgs stad. Det är inget som bara händer i undantagsfall utan verkar vara mer regel än undantag, skriver signaturen Underbetald USK.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Angående artikeln om löneskuld för en undersköterska i Göteborg. Jag har arbetat tidigare i Göteborg och åkt på en likadan löneskuld som denna kvinna. Dessutom drabbades två andra i min arbetsgrupp av samma sak och vi var cirka åtta anställda.

När jag blev sjukskriven under en längre tid fick jag en löneskuld på ett femsiffrigt belopp. Att åka på en sån smäll när man mår dåligt och har lägre inkomst än vanligt på grund av sjukskrivningen är en tuff situation.

Jag la ner massor av tid på att försöka reda ut med olika instanser vad skulden berodde på och om den verkligen stämde.

Efter att jag läst GP:s artikel hörde båda mina tidigare kollegor av sig och påminde om att det drabbat dem också, så helt klart är detta inget som bara händer i undantagsfall utan verkar vara mer regel än undantag. Kanske borde man kunna kräva mer av de som har ansvar för utbetalningarna så det slipper drabba människor i redan utsatta situationer.

Underbetald USK