Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenten vill ha fler hastighetskameror. Bild: Marcus Ericsson/TT

Fler hastighetskameror runt Göteborg

Polisen ses ibland stå vid utvalda platser men jag undrar varför det istället inte sätts upp permanenta kameror på dessa sträckor?, skriver Christoffer.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I många länder i Europa förekommer det hastighetskameror inne i städer och längs ringleder. Det hindrar både höga hastigheter, utsläpp, ljudnivåer samt bidrar till ökad trafiksäkerhet. Det krävs inte många besök längs Dag Hammarskjöldsleden, Söderleden, Västerleden, Lundbyleden eller längs E6 vid Olskroken, Gårda och Örgryte för att se hur illa ställt det är hastighetsöverträdelser både av tunga fordon och personbilar.

Polisen ses ibland stå vid utvalda platser men jag undrar varför det istället inte sätts upp permanenta kameror på dessa sträckor? Är det kommunen, Trafikverket eller Polisen som ska ta initiativ till ökad trafiksäkerhet och en bättre miljö? Investeringen att sätta upp kameror känns ringa i förhållande till vad polisers närvaro kostar och vilken skada höga hastigheter gör på kort och lång sikt.

Christoffer