Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Finns inget patriarkat

Det finns inget patriarkat. Alla, man som kvinna har samma möjligheter i dag att ta sig fram i livet, skriver Tony Berggren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Julia Gabrielsson, 4/4

Det finns inget patriarkat. Alla, man som kvinna har samma möjligheter i dag att ta sig fram i livet. Jag skulle till och med säga att kvinnor har det lättare på många sätt, speciellt på mansdominerade arbetsplatser bara för att de är kvinnor och ges extra uppmärksamhet.

I min värld ser jag ingen skillnad mellan män och kvinnor vare sig i privatlivet eller i arbetet, snarare till kvinnornas fördel.

Att kvinnors löner i snitt är lägre beror på deras karriärval. Att en ingenjör har bättre betalt än en sjuksköterska beror bara på att arbetsgivaren värderar arbetet högre, inget annat. Lön är inte kopplat till utbildning som många tror, lön är kopplat till värdet för arbetsgivaren.

Om en man som Julia skriver tjänar 16 procent mer än en kvinna på samma tjänst så beror det nog på att han är högre värderad av företaget, presterar bättre helt enkelt och då skall han ha bättre betalt!

Tony Berggren