Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Feskekörka – slutet är nära

Hur angelägen är ägaren av Feskekörka, Göteborgs stad, att hålla igång verksamheten för Feskekörkas handlare? Samma som i Stockholm? Ingalunda, skriver Torsten Olsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Stockholm har sin ikoniska Östermalmshall från 1888 och Göteborg har sin i den något äldre Feskekörka från 1874.

Östermalmshallen genomgick en totalrenovering under tre år från 2016. Under stängningen upplät ägaren, Stockholms stad, en temporär paviljong i anslutning till Östermalmshallen. Alltså inget avbrott i affärsverksamheten.

Hur angelägen är ägaren av Feskekörka, Göteborgs stad, att hålla igång verksamheten för Feskekörkas handlare? Samma som i Stockholm?

Ingalunda. Ägarens ombud, Higab, har inte erbjudit fiskhandlarna någon närliggande lokal så att verksamheten kan fortsätta utan avbrott.

Det som är högst naturligt i Stockholm finns inte på kartan i Göteborg.

Ännu en omistlig kulturhistorisk verksamhet i Göteborg kommer att gå i graven på grund av våra lokalpolitikers manifesterade historielöshet.

Torsten Olsson

Göteborg