Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Fel straff mot Neutrala IF

Självklart ska Neutrala IF straffas för hot mot domare med mera, men inte på det sätt Göteborgs fotbollförbund valt att göra, skriver Faruk Alivodic.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Läser att Göteborgs fotbollförbund utestänger klubben Neutrala IF från att delta i seriespel för seniorer kommande säsong. Detta efter upprepade fall av olämpligt uppträdande på sina matcher med allvarliga incidenter, hot och slag mot domare, med mera. Klart att det inte ska vara så. Till och med idrottsministern griper in. Det som sker kännetecknar inte bara Göteborg.

Klubben skall naturligtvis drabbas av åtgärder men inte på förbundets sätt. De skyldiga som har skapat den negativa bilden av klubben skall straffas på rätt sätt. Här finns olika skalor för bestraffning som kan tillämpas.

Med detta beslut drabbas ungdomsverksamheten vilket lätt skapar risk för att ungdomar söker sig till destruktiva aktiviteter i brist på annan fysisk aktivitet.

Om klubben har radat upp dessa incident utan att förbundet med kraft har agerat i rätt tid men nu fattat detta beslut är felaktigt och mycket beklagligt. Uppfattningen om förbundets sena agerande delas av organisationen för domarna i Göteborg, vilket vi läste om.

Med detta beslut drabbas ungdomsverksamheten vilket lätt skapar risk för att ungdomar söker sig till destruktiva aktiviteter i brist på annan fysisk aktivitet. Att nu utesluta seniorer är ett sätt att driva en verksamhet utan huvudman, utan direktör, utan ledning, utan styrande.

Återskapa en bra ledning för klubben, uteslut på lämpligt sätt de som har skapat dagens bild av klubben, bredda verksamheten för att omfatta även flickfotbollen och ge rätt stöd till denna stadsdel.

Faruk Alivodic