”Vi behöver en vägledning på nationell nivå kring de här frågorna”, säger Jonas Attenius om en eventuell bojkott av Volvo Vars.
”Vi behöver en vägledning på nationell nivå kring de här frågorna”, säger Jonas Attenius om en eventuell bojkott av Volvo Vars. Bild: Sanna Tedeborg

Fegt av Göteborg att inte också bojkotta Volvo Cars

Jonas Attenius är rädd för att provocera Volvos största ägare, skriver T. Olsson.

ANNONS

I GP den 29 juni finns en viktig artikel om stadens bojkott av vissa företag med verksamhet i Ryssland. Logiken är helt klar och mycket försvarbar. Företag som betalar skatt i Ryssland finansierar därmed Vladimir Putins krigsbrott i Ukraina.

Men Volvo Cars största ägare, Geely, som också är verksamt i Ryssland, vågar inte kommunstyrelsens ordförande Jonas Attenius (S) svartlista. Varför? Han skyller ifrån sig med ett mycket skruvat resonemang om att det är så komplicerat och att han behöver nationell samordning när det gäller bojkott av Volvo Cars. Denna undanglidning är förstås bara ett uttryck för feghet.

ANNONS

Jonas Attenius är rädd för att provocera det kinesiska företaget och ser i stället mellan fingrarna. Det är ju mycket bekvämare. Att fega ur är inget annat än att indirekt fortsätta med att stärka Rysslands krigskassa, vilket säkert står helt i strid mot vad Jonas Attenius väljare önskar.

T. Olsson

LÄS MER:Ägaren: Skillnad på Marabou och Volvo

LÄS MER:Ukraina svartlistar livsmedelsjätten Unilever

LÄS MER:Sverige vinner mer på eftertanke än på bojkott

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS