Bostadsbyggandet hotas på grund av att fastighetsbolagen kräver övervinster, menar skribenten.
Bostadsbyggandet hotas på grund av att fastighetsbolagen kräver övervinster, menar skribenten. Bild: Paul Wennerholm

Fastighetsbolag måste sänka sina vinstkrav

Bostaden är ingen handelsvara. Nu är det dags för privata fastighetsbolag att ta sitt ansvar, skriver Anita Blixt.

ANNONS

Slutreplik

6/4 Inte fastighetsägarnas ansvar att ta smällen

1/4 Fastighetsbranschens girighet har inga gränser

Bostadsbyggandet hotas på grund av att fastighetsbolagen kräver övervinster. De privata bolagen har tagit ut vinster på flera miljarder de senaste åren. Det finns fastighetsägare som underlåter att utföra underhåll, och senare vid stambyte får hyresgäster bekosta renovering trots att detta ingår i hyran. Här krävs ett statligt ansvar att lagstifta bort bo-orättvisan.

Bostaden är ingen handelsvara. Nu är det dags för privata fastighetsbolag att ta sitt ansvar och sänka vinstkraven. På samma vis bör kommunpolitiker sänka avkastningskraven för allmännyttan från 5 procent till 3 procent.

ANNONS

Fastighetsbolagens agerande skadar inte enbart hyresgäster utan även affärsidkare samt urholkar skolans budget på grund av rekordhöga hyreshöjningar.

Anita Blixt, bostadsrättsinnehavare

LÄS MER:Kraftfulla reformer krävs om inte bostadsbyggandet ska kollapsa

LÄS MER:Fastighetsägaren vill höja deras hyra med 25 procent: ”Det är inte skäligt”

LÄS MER:Staten måste aktivt stötta bostadsbyggandet med förmånliga bygglån

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS