Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Det är stor skandal och skymf mot alla resenärer som har någotfunktionshinder, skriver Wibeke. Bild: Lisa Wikstrand
Det är stor skandal och skymf mot alla resenärer som har någotfunktionshinder, skriver Wibeke. Bild: Lisa Wikstrand

Fasar inför spårvagnsresan

Att åka spårvagn i Göteborg är en hemsk upplevelse, skriver Wibeke.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Detta hände mig, jag är snart 60 och har en promenadskoter för att ta mig fram utomhus.

Tidagen den 10 mars skulle jag till en vårdcentral som ligger i andra ändan av stan. Första spårvagnen var en lågvagn, den här resan börjar ju bra, trodde jag. Skulle sedan byta spårvagn, den vagnen och de tre följande vagnarna var av gamla modellen. Till slut kom en lågvagn, men där fungerade inte rampen. Fick vänta på nästa vagn. När jag hade kommit halvvägs insåg jag att jag inte skulle hinna till vårdcentralen för jag hade även en tandläkartid. Efter tandläkarbesöket skulle jag försöka ta mig hem.

Det är stor skandal och skymf mot alla resenärer som har någotfunktionshinder.

Nu var det fyra gamla vagnar på raken, innan det kom en lågvagn. Jag var genomblöt, gråtfärdig och frös. Dagen efter kom det bara fem gamla vagnar som jag inte kunde åka med. Jag har även åkt buss med en mycket sur och grinig chafför.

På en av lågvagnarna var både rampen och reserv- rampen ur funktion. Det är stor skandal och skymf mot alla resenärer som har någotfunktionshinder.

Det har tjatats länge om de nya vagnarna, fixa fram dem nu! Har ni tänkt på människor med funktionshinder när ni beställde dessa vagnar.

Jag kan även berätta att min skoter välte när jag skulle backa ut från spårvagnen då det inte gick att vända skotern på vagnen.

Nu fasar jag för nästa spårvagnsresa.

Wibeke