Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Richard Vogel

Falsk marknadsföring av Iphone

Apple lovar runt men håller tunt när det kommer till kritan, skriver signaturen P Isaksson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Apple går starkt ut med att Iphone 8 är IP67-klassad. Detta innebär bland annat att telefonen klarar att ligga i vatten på en meters djup under en halvtimma utan att ta skada. Apple skriver också att fuktskador ej täcks av garantin!

Min nyinköpta (två veckor) Iphone råkade följa med golfbagen ner i ett vattenhinder. Där låg den högst tre minuter på tjugo centimeters djup innan jag fick upp den.

Jag torkade den och den fungerade utan problem. Senare på kvällen började den krångla varpå den dog. Den lämnades in på service där svaret blev ”inspektion påvisar spår av vätska på batteri, display modul, kamera, högtalare. Enheten täcks ej av garanti.”

Jag ringde då Apple support och frågade hur den kunde bli så illa skadad då den är klassad. Det visste inte supporten, de visste inte heller vem som utfärdar dessa IP-klassningar.

Supporten har inte någon adress eller mejladress till Apple dit man kan skriva och överklaga.

Som kund känner man sig besviken och lurad av falsk marknadsföring.

P Isaksson