Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborgarna får en mer levande stad med förtätning, menar insändarskribenten. Bild: Björn Larsson Rosval/TT
Göteborgarna får en mer levande stad med förtätning, menar insändarskribenten. Bild: Björn Larsson Rosval/TT

Förtätning ger ett mindre sårbart Göteborg

Tusentals bostäder skulle kunna byggas bara i centrala Göteborg även om social distansering kommer att vara fortsatt norm, skriver Christina Heikel från Fastighetsägarna Göteborg, i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

18/5 Att bygga tätt – en coronafälla?

Göteborg är en av Europas glesaste städer. I den centrala staden finns goda förutsättningar att bygga fler efterfrågade bostäder såväl genom påbyggnad till befintliga fastigheter som på obebyggd mark och utan att värdefulla grönytor tas i anspråk.

Genom förtätning kan vi bygga en mer sammanhållen stad som är mindre sårbar för svängningar inom besöksindustrin och samtidigt mer attraktiv för den. Handeln och annat konsumentnära näringsliv får ett robustare marknadsunderlag. Göteborgarna får en mer levande stad.

Fler bostäder kan snarare förhindra ofrivillig trångboddhet. Tusentals bostäder skulle kunna byggas bara i centrala Göteborg även om social distansering kommer att vara fortsatt norm.

Christina Heikel, Näringspolitiskt ansvarig Fastighetsägarna i Göteborg