Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Förtäta inte vår stad i onödan

Jag har på omvägar fått höra att Akademiska hus planerar att bygga ett niovåningshus (?) för studentbostäder alldeles framför Gibraltargatan. Vilka konsekvenser får det för anrika Gibraltar Herrgård och den vackra trädallén längs Gibraltarvallen, skriver insändaren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Jag har på omvägar fått höra att Akademiska hus planerar att bygga ett niovåningshus (?) för studentbostäder alldeles framför Gibraltargatan. Det vill säga inte på Chalmers befintliga parkeringsplats utan vid trottoaren alldeles framför Gibraltargatan. Jag riktar därför frågan till Susanne Malmgren på Akademiska hus. Vilka konsekvenser får detta för anrika Gibraltar Herrgård och den vackra trädallén längs Gibraltarvallen?

Jag ber er som ansvariga för stadsinvånarnas välbefinnande att inse att denna onödiga förtätning skapar stor frustration och otrivsel för de boende. Det finns tillräckligt med skräckexempel där ett ännu högre hus placerats framför ett redan högt hus. Vi bor i ett land där tomtmarken inte är begränsad (som i Shanghai eller Hongkong) och har därför möjlighet att välja olika alternativ. Jag hoppas innerligt att detta scenario inte har förankring i verkligheten.

Hoppas få höra ifrån er.

Charlotte Gärde