Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arbetar man i en förskola med små människor betyder det att man känner ett stort ansvar för deras utveckling och välmående, skriver insändaren. Bild: NTB
Arbetar man i en förskola med små människor betyder det att man känner ett stort ansvar för deras utveckling och välmående, skriver insändaren. Bild: NTB

Förskollärarnas stora hjärtan utnyttjas till att spara pengar!

Att yrket har så många kvinnor med stora hjärtan, medmänsklighet och känslor utnyttjas till att spara pengar!, skriver Åsa.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

1 juli 2018 bildades förskoleförvaltningen. Deras målsättning var att ”höja kvaliteten och öka likvärdigheten för barnen i Göteborgs förskolor”.

Det som har hänt är att man slår sönder ett flertal mycket väl fungerande och omtyckta förskolor där barn, vårdnadshavare och pedagoger trivs mycket bra!

Många av dessa förskolor har pedagoger som arbetat länge tillsammans och är väl inarbetade och därav utgör ett team med hög kompetens och kvalitet som alltid har barnens bästa i fokus.

Arbetar man i en förskola med små människor betyder det att man känner ett stort ansvar för deras utveckling och välmående. När det fattas personal och vi inte får vikarier gör vi allt för att verksamheten ska fortgå så smidigt som möjligt genom att byta arbetspass, arbeta övertid, hjälpa varandra över avdelningarna, och så vidare.

Att yrket har så många kvinnor med stora hjärtan, medmänsklighet och känslor utnyttjas till att spara pengar!

Det är tur att alla som arbetar i en förskola inom Göteborgs stad ges trollkraft när man får en anställning, för ofta får vi ”trolla med knäna”!

Är vi bara marionettdockor, regisserad av en maktlysten regissör i en usel föreställning, med ett olyckligt slut?

Sanningen visar sig nu vara att förskoleförvaltningen inte bryr sig om varken kvaliteten eller personalen utan BARA ser till ekonomin. Barn är framtiden och det MÅSTE få kosta att utbilda dem!

Slå inte sönder verksamheter där flertalet pedagoger är förskollärare! Ha istället dessa verksamheter som en måttstock/förebild/föredöme som vi hoppas att alla förskolor kan sträva att efterlikna. För är inte tanken att i förskolor ska det arbeta utbildade förskollärare?

Att slå sönder förskoleavdelningar och flytta runt förskollärare och ersätta oss med outbildad personal som får titeln: förskoleassistenter är INTE att höja kvaliteten i förskolan! En likvärdig förskola får man inte genom att tvångsförflytta personal. Det som sker är att Göteborgs stad förlorar sina medarbetare till kranskommunerna.

Är vi bara marionettdockor, regisserade av en maktlysten regissör i en usel föreställning, med ett olyckligt slut?

Jag vägrar tro det! Förskoleförvaltningen – TÄNK OM!

Åsa

LÄS MER: Klart: 14 förskolor i Göteborg slås ihop