Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förskolenämnden och förskoleförvaltningen – dags att lämna över stafettpinnen till någon som följer barnkonventionen och ser till att barn får den trygghet och utbildning de förtjänar, menar insändarskribenten. Bild: Larsen, Håkon Mosvold
Förskolenämnden och förskoleförvaltningen – dags att lämna över stafettpinnen till någon som följer barnkonventionen och ser till att barn får den trygghet och utbildning de förtjänar, menar insändarskribenten. Bild: Larsen, Håkon Mosvold

Förskollärare flyr Göteborgs stad – nedmonteringen ett faktum

Göteborgs stad har blivit en oattraktiv arbetsgivare och förskolläraryrket skulle jag inte rekommendera någon, skriver ”Förskollärare i Göteborgs stad”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Här kommer ett öppet brev till förskolenämnden då besvikelsen hos många förskollärare i Göteborgs stad nu är total. Göteborgs stad har varit en arbetsgivare som många litat på, sett som tillförlitlig, men det har ändrats nu. Göteborgs stad har blivit en oattraktiv arbetsgivare och förskolläraryrket skulle jag inte rekommendera någon.

Var är människovärdet och var är barnperspektivet?

Nedmonteringen av förskolan som förskolenämnden och förskoleförvaltningen står för drabbar i längden hela samhället. Hur kan man vara så blåögd att man tror att utbildad personal som jobbat år i staden kan kastas runt efter ert tycke? Var är människovärdet och var är barnperspektivet?

Om ni tror att ni nu lyckas sprida ut förskollärare över staden så tror ni fel. Det ni lyckats med är ledsna och omotiverade förskollärare som inte längre vill utbilda barn i Göteborgs stad. Föräldrar som, med rätta, är rädda att de förskollärare som blir kvar efter tvångsförflyttningarna ska säga upp sig.

Om jag, precis som många andra, sen på kvällarna sitter och söker jobb i Mölndal och hos privata eller fristående aktörer? Svar ja.

Så grattis till den icke kommunala förskolan. Barnen hos er kommer att få möta utbildad personal. Förskolenämnden och förskoleförvaltningen – dags att lämna över stafettpinnen till någon som följer barnkonventionen och ser till att barn får den trygghet och utbildning de förtjänar.

Förskollärare i Göteborgs stad

LÄS MER: Protester mot växande barngrupper på förskola i Göteborg

LÄS MER: Okända alternativet till förskola – flerfamiljssystem

LÄS MER: Stor risk att bli smittad på förskolan