Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det pågår en pandemi i vår värld och förskoleförvaltningen duckar helt, menar insändarskribenten. Bild: NTB
Det pågår en pandemi i vår värld och förskoleförvaltningen duckar helt, menar insändarskribenten. Bild: NTB

Förskoleförvaltningen – hur tänker ni?

Barn till föräldralediga och arbetssökande samt permitterade vårdnadshavare är välkomna att lämna sina barn full tid trots att vi saknar bemanning och vi får inte ta in vikarier på grund av smittorisk, skriver signaturen Barnskötare, Majorna.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Ute på vår gård springer så nära som 90 barn omkring. Personal och vårdnadshavare samtalar med varandra. Vi är över hundra personer där ute. ”Det är så skönt här hos er, här är allt som vanligt.” Nej! Allt är inte som vanligt. Inte alls. Jag vill skrika och få förälderns uppmärksamhet. Allt är INTE som vanligt i förskolan. Inget är som vanligt! Men, jag biter ihop käkarna hårt och håller tyst. Igen.

VI har beslutat att vi ska vistas så mycket vi kan ute, för att minska smittspridningen och skapa trygghet. VI har beslutat att inga vårdnadshavare får komma in på avdelningen. VI skriver handlingsplaner allt eftersom nya restriktioner uppkommer – inte för att ni säger så utan för att vi måste skydda oss och varandra.

Det pågår en pandemi i vår värld och ni duckar helt. Vart är ni? Med tydlighet? Med omsorg för era medarbetare, för barn och familjer? Ni har helt lämnat bollen i knät på oss.

Det är ett hänsynslöst sätt att se på sina medarbetares hälsa.

Barn till föräldralediga och arbetssökande samt permitterade vårdnadshavare är välkomna att lämna sina barn full tid trots att vi saknar bemanning. Vi får inte ta in vikarier på grund av smittorisk sägs det. Samtidigt ska vi skola in nya barn och utsättas för fler kontakter med allt vad det innebär. Vi förväntas hoppa in mellan avdelningarna och täcka upp där det saknas personal. Motsägelsefullt kan tyckas? Att ta in nya barn bringar pengar, att ersätta personal med vikarier kostar pengar. Ni använder alltså smittrisken som en ursäkt. Det är ett hänsynslöst sätt att se på sina medarbetares hälsa.

I år halverades vår medarbetarenkät. Alla de frågor som tidigare alarmerat om ett stort missnöje uppåt och en undermålig arbetsmiljö var bortplockade. Vi kan bara tolka det på ett sätt, ni är väl medvetna om våra åsikter och vårt mående men duckar helt, återigen.

Budget i balans. Det är vad det handlar om. Ert mantra, som ni stolt återkommer till. När förskoleförvaltningen tillkom var hoppet stort. Få hade nog kunnat ana det förfall den nya förvaltningen skulle komma att åstadkomma.

Barnskötare, Majorna

LÄS MER: Föräldrar – vet ni vad som händer med förskolan?