Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: ERIK G SVENSSON
Bild: ERIK G SVENSSON

Förskolan blir allt sämre

Göteborg har kanske trollat bort förskolekön helt för att förskolan blev en hemsk plats att vistas på, skriver Jenni Lehto.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I Göteborg kan ett barn plötsligt bli ett halvt barn och vips går det två barn på en förskoleplats! Vad betyder det? Kanske kortare kö till förskolan och färre föräldrar som behöver vänta för länge på en plats, jättebra! Det betyder också att 25 barn nu går på samma avdelning på förskolan.

En avdelning med tre personal och två rum att vistas i ska nu alltså vara plats för 25 barn! Det betyder 8-9 barn per personal. Det betyder också att på tre månader har två pedagoger valt att säga upp sig på mitt barns förskola, att ett barn kommer hem med sår på rumpan och låren för att personalen inte märkt att hen bajsat på sig under dagen. Det betyder att min dotter kissat på sig på morgonen och jag hämtar henne klockan 16 i kissiga kläder för ingen har sett.

25 barn på en liten avdelning betyder att föräldrarna inte vill gå till jobbet för barnen vill inte gå till förskolan ...

25 barn på en liten avdelning betyder att föräldrarna inte vill gå till jobbet för barnen vill inte gå till förskolan och pedagogerna vill inte heller gå till förskolan och vips har Göteborg kanske trollat bort förskolekön helt för att förskolan blev en hemsk plats att vistas på.

I några månaders tid har jag försökt få tag i förskoleförvaltningen i Göteborg för att prata med den om detta och berätta hur det blir på förskolan, inget svar. Jag har försökt nå politiker i staden som ansvarar för förskolan, inget svar. Till slut fick jag tag i en förskolechef som trött berättar att hen måste följa politiska beslut men att hon inte gillar det.

Det låter så gammalt och uttjatat, men våra barn på förskolan betalar ett väldigt högt pris för detta och ingen verkar vilja ta ansvar, ska vi inte ta hand om varandra alls längre? Och finns det ingen politiker som vågar svara på mina frågor?

Jenni Lehto