Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Försåtlig p-avgift

Med SMS Park betalar du alls inte bara för den tid du parkerat, i vart fall inte i zonen 3299 Andra Långgatan, skriver signaturen Björn.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Där föll hela konceptet som beskrivs på hemsidan, det vill säga "Med SMS Park parkerar du på ett enklare sätt. Starta när du kommer, avsluta när du åker. På så vis betalar du för den tid du står parkerad och du får en månadsfaktura över dina parkeringsköp."

I zonen 3299 Andra Långgatan Brf Masthugget, Göteborg, gäller inte meningen "På så vis betalar du för den tid du står parkerad"

I appen står det att debitering sker per påbörjad timme, upptäckte jag, när jag parkerade i 12 minuter på nämnda zon förra veckan. Något jag regelbundet gjort i flera år, för ett snabbt inköp i närbelägen butik. Har tidigare alltid haft en kostnad som motsvarat tiden för min parkering plus serviceavgift.

Fick efter samtal med er reda på att markägaren är den som bestämmer prisbilden.

Ok, må så vara, men ska ni verkligen administrera betalningen för en markägare som inte följer er övergripande affärsidé?

Hela konceptet med att betala för den tid man parkerar faller ju platt till marken.

Är det detta som kallas smyghöjning?

Björn

irriterad bilist