Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Förljugen miljöpolitik

Med sin propaganda försöker vår rödgröna regering inbilla oss att Sverige är på rätt väg att nå sina miljömål när det är precis tvärtom, skriver Kurt O.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Med sin propaganda försöker vår rödgröna regering inbilla oss att Sverige är på rätt väg att nå sina miljömål med kraftigt minskade utsläpp av växthusgaser. Samtidigt tas det ena beslutet efter det andra som leder in på en motsatt väg. Några exempel:

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

1. Nedläggning av Ringhals kärnkraftverk.

2. Statliga satsningar på utökad flygverksamhet. Arlanda ska bli störst i Skandinavien, Landvetter dubblerad kapacitet och statliga pengar till Sälens privata flygplats.

3. Utfasning av dieselbilar.

4. Subvention av energipriser till gigantiska datorhallar för Facebook, Amazon och Google.

Med hänsyn till planerade batterifabriker så blir det en uppenbar elbrist i Sverige, som måste kompenseras av smutsig elimport. Vi medborgare får betala i form av ytterligare höjda elpriser samtidigt som vi med skattepengar subventionerar några av världens lönsammaste storbolag.

Kurt O