Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi vill bara inte vandra på samma gata, som polariserar mot demokratin, skriver insändaren. Bild: Henrik Montgomery/TT
Vi vill bara inte vandra på samma gata, som polariserar mot demokratin, skriver insändaren. Bild: Henrik Montgomery/TT

Förlåt, nu har jag kanske bidragit till polariseringen

Att jag anklagar Sverigedemokraterna för polarisering är i hans ögon oförskämt, skriver Bernt HI Eklund i en slutreplik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

20/2 Skyll inte polariseringen på Sverigedemokraterna

17/2 Många som kan få politiska körkort indragna

14/2 Körkort för politiker behövs

Replik till SD-politiker brukar jag undvika, för det är meningslöst, men jag har respekt för dess anhängare som tycker att invandringen har gått överstyr. Därför svarar jag Magnus Andersson som påpekar "för att ha koll på helheten behöver man även ha koll i backspegeln".

Att jag anklagar Sverigedemokraterna för polarisering är i hans ögon oförskämt. Min tolkning av hans replik blir: fartblinda passerar alla invandrare förbi. Utan backspegel, ingen empati! Oförskämt? Tolka själv!

Magnus Andersson påstår att åsikter om invandringen gör dig till "persona non grata". Helt fel, vi vill bara inte vandra på samma gata, som polariserar mot demokratin, likt Viktor i Ungern och Polens Mateusz och framför allt den demokratiska fienden Trump.

Alla dessa är Sverigedemokraternas kelgrisar.

Förlåt, nu har jag kanske bidragit till lite polarisering. Men kanske ni förlåter mig för jag är bara en väljare. Om ni förlåter politikerna avgörs på valdagen!

Bernt HI Eklund

LÄS MER: Löfven: Hat och hot är oacceptabelt

LÄS MER: Det ni så gärna kallar polarisering är egentligen högerns radikalisering