Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag får helt enkelt kartlägga vilka som är
Jag får helt enkelt kartlägga vilka som är "fortsättning följer"- författare, skriver insändaren. Bild: Claudio Bresciani/TT

Författare som mjölkar och aldrig sätter punkt

Det här är inte vad jag vill känna efter en eller flera deckare och jag kommer inte att läsa kommande böcker för att få veta, skriver Marie Hedberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Efter inkasserad veckopeng som tioåring, var veckans höjdpunkt att njuta av en nyinköpt serietidning. Intrigerna i viss tidningar hade börjat tätna mot slutet, och där stod:" fortsättning följer i nästa nummer". Så fortsatte det i tidning efter tidning framöver. Jag kände mig lurad att inte få veta slutet, och slutade läsa serietidningar.

55 år senare kan jag bra konstatera att en del deckarförfattare har kommit på samma briljanta idé. Kanske mer underförstått: "fortsättning följer i nästa bok", genom lösa trådar som inte reds ut, eller något av morden som inte blir löst.

LÄS MER: Barnböcker blir dyrare i coronakrisen

För min del slukar jag deckare i perioder och går just nu och gnager på olösta trådar från åtta deckare på Gotland, i fjällen, i Skåne och på västkusten. Det här är inte vad jag vill känna efter en eller flera deckare och jag kommer inte att läsa kommande böcker för att få veta.

Jag får helt enkelt kartlägga vilka som är "fortsättning följer"- författare och vilka som kan avsluta sina deckare med Punkt. Slut.

Marie Hedberg

LÄS MER: Recension: ”Box” av Camilla Läckberg och Henrik Fexeus

LÄS MER: Recension: ”Fallet” av Ann Heberlein