Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Västlänken bullrar på många platser i stan, menar insändaren. Bild: Robin Aron
Västlänken bullrar på många platser i stan, menar insändaren. Bild: Robin Aron

För dyrt att flytta från bullriga Örgryte

Denna Örgrytetant betalar redan 50 procent av pensionen i hyra, skriver ”Socialliberal Örgrytetant”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Fisförnäm har aldrig någon kallat mig, men Örgrytetant är jag sedan 15 år. Utanför mina fönster pågår byggandet av Västlänken (det bullrar) – och ska pågå till minst år 2026. Jag tänkte flytta från eländet i tid, men nybyggda hyreslägenheter är inte att tänka på. Denna Örgrytetant betalar redan 50 procent av pensionen i hyra. Där går min smärtgräns.

Det ska byggas och bullras även i Biskopsgården har jag läst. Där borde också byggas om och förskönas. Men vem ska betala?

Staden bygger inte för inte dem med låga inkomster eller låga pensioner. I 100 år har kvinnor i olika sammanhang försökt få staden att bygga till exempel kollektivhus där gemensamma utrymmen kunde avlasta hem- och barnarbete (går att läsa om i boken ”Att ge upp har inte övervägts”, utgiven av Göteborgskvinnor i rörelse/r).

Liberala skribenten Natalie Johansson inbjuds härmed att återkomma med några fräcka, genomförbara och ”hyrvänliga” förslag till ny- och ombyggnation i Biskopsgården. Och sedan ta några duster med Fastighetsnämnden och stadsutvecklarna! Kom igen!

Socialliberal Örgrytetant