Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varför ge rabatt på fängelsestraff?, undrar insändarskribenten. Bild: Tor Erik Schrøder
Varför ge rabatt på fängelsestraff?, undrar insändarskribenten. Bild: Tor Erik Schrøder

Förövare borde sitta inne hela straffet

Borde det inte vara som så att om jag inte sköter mig då får jag påbackning av min fängelsetid? skriver Göran Sommerborn.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Har under en tid funderat på det svenska rättsväsendet och då främst på de straffskalor som har tagits fram. Kan någon förklara för mig hur kan man ge rabatt på en fängelsedom? Det vill säga detta med att om jag som intern sköter mig får jag bara sitta två tredjedelar av fängelsestraffet.

LÄS MER: Andersson vill se hårdare tag mot hedersbrott

Det är helt otroligt! Alltså om jag inte ställer till något problem, under fängelsetiden, då får jag släppas ut tidigare. Borde det inte i stället vara som så, att om jag inte sköter mig då får jag påbackning av min fängelsetid?

LÄS MER: Regeringen struntar i rattfylleristernas offer

Har ett konkret exempel: En ung kvinna mördades i Höör. Förövaren blev dömd till 16 års fängelse. Med nuvarande system kommer denna man att kunna gå ut genom portarna på fängelset om ungefär 10 år. Den unga kvinnans familj däremot kommer för alltid att vara utan sin älskade familjemedlem!

Göran Sommerborn

LÄS MER: Dödade och grävde ner vän – döms till 16 år

LÄS MER: Här är de nya lagarna 2022