Vårdcentralen Din Klinik misstänks ha fått mångmiljonbelopp som inte kommit patienter till nytta, enligt en granskning av Västra Götalandsregionen. Bild: Jonas Lindstedt
Vårdcentralen Din Klinik misstänks ha fått mångmiljonbelopp som inte kommit patienter till nytta, enligt en granskning av Västra Götalandsregionen. Bild: Jonas Lindstedt

Förödande att stänga vårdcentralen med kort varsel

Vore det inte mer rimligt med tre månaders varsel? Som att säga upp en hyresrätt, skriver Linda.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Västra Götalandsregionen agerar både jury, domare och bödel och bryter avtalet med Din Klinik med tre dagars varsel. Din Klinik har inte fått någon som helst chans att yttra sig i frågan.

Som svårt sjuk sedan några år har jag skyfflats runt i vården som persona non grata. Ingen vårdcentral vill ta emot en svårt sjuk patient på grund av den arbetsbelastning och kostnad det innebär.

Efter en djupt kränkande och förnedrande period med att leta ny vårdcentral blir jag rekommenderad att lista mig på Din Klinik av självaste Patientnämnden. På Din Klinik har jag äntligen blivit bemött som en människa även om jag fortfarande är sjuk, de kan ju tyvärr inte trolla.

Nu finns det säkert saker jag inte känner till, men att bryta ett avtal med tre dagars varsel är förödande för svårt sjuka. Västra Götalandsregionen har ingen beredskap eller plan för de patienter som drabbas utan hänvisar till 1177. Många tar skada av regionens agerande.

Vore det inte mer rimligt med tre månaders varsel? Som att säga upp en hyresrätt. Ni kastar ut svårt sjuka människor på gatan med tre dagars varsel. Skäms på er, Västra Götalandsregionen!

Linda, drabbad patient

LÄS OCKSÅ: VGR bryter avtalet med vårdcentralen Din Klinik – 5 700 patienter drabbas

LÄS OCKSÅ: Kritik mot My Alnebratts (S) retorik efter stängning av Din Klinik