Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändarskribenten vill att det ska finnas uppdaterad information om Västlänkens budget.  Bild: Robin Aron
Insändarskribenten vill att det ska finnas uppdaterad information om Västlänkens budget. Bild: Robin Aron

Följer någon upp Västlänkens budget?

Den enda uppgift om budgetuppföljning som finns nu är från fyra år sedan, skriver Lennart Huldén.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det är märkligt tyst om hur det går för Västlänken ekonomiskt. Trafikverket har en hemsida om Västlänken och under frågor och svar står: "Trafikverkets prognoser för kostnaden kvarstår och vi förutser i dag inte någon kostnadsökning (december 2017)”.

LÄS MER: Västlänken ska passera genom Otterhällans hemliga innanmäte

Den enda uppgift om budgetuppföljning som finns nu är således från fyra år sedan. Jag förstår inte hur Trafikverket har mage att ha en så meningslös uppgift. Har man inte gjort någon budgetuppföljning under de senaste åren eller vill man inte tala om hur illa situationen är?

LÄS MER: Ställ högre krav på de stora byggena i stan

Jag hoppas verkligen att politikerna kräver bättre information än vad Trafikverkets hemsida ger och jag skulle önska att pressen grävde i frågan.

Vi har ju ännu inte fått veta hur det budgetöverdrag, som torde vara oundvikligt, ska täckas. Blir det vi göteborgare som får stå för kalaset?

Lennart Huldén

LÄS MER: Nya steget för Västlänken i Haga – kanalen fylls med jord

LÄS MER: Gör om Västlänken till tunnelbana i Göteborg!