Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Mats Schagerström/TT
Bild: Mats Schagerström/TT

Följ WHO:s råd om skärmtid för barn

De nya riktlinjerna visa bland annat att barn under två år inte bör utsättas för någon skärmtid över huvud taget, skriver Roger Johansson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Riktlinjerna från WHO ( Världshälsoorganisationen) är: Ingen skärmtid alls för små barn.

WHO har publicerat nya riktlinjer för aktivitet, sömn och skärmtid för barn under fem år med målet att bryta den långvariga skärmtiden och ge mer tid för aktiv lek.

De nya riktlinjerna visa bland annat att barn under två år inte bör utsättas för någon skärmtid över huvud taget, och att barn mellan två och fem år inta ska spendera mer än max en timme framför skärmen.

Tillämpar man de nya rekommendationerna menar WHO att det kommer att förbättra barnens kognitiva utveckling och påverka den livslånga hälsan.

Att uppnå en god hälsa för alla innebär att göra vd som är bäst för hälsan redan i tidig ålder, säger WHO:s generaldirektör.

Roger Johansson