Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sol moln väder sommar solsken vädret värme Bild: Kent Eng

Fångar vi dagen nu?

Jag kunde inte ”fånga dagen”, hade fullt upp med att jobba, försörja min familj och många andra, skriver ”Ha det gött”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

”Carpe diem.” ”Ät, drick och var glad”? Eller – bry dig inte om morgondagen, lev nu? Ett mantra som jag mår allt sämre av att höra. Numera ligger det på allas läppar, som om de flesta sett ljuset.

Jag föraktar det uttrycket, symboliserar bara lättja, bortskämdhet och väg till undergång. Meningen med livet är väl att vi ska reproducera oss, verka så att våra barn liksom deras barn får en bättre framtid. Gör vi det nu? Det är för min del att fånga dagen, inte genom att syssla med diverse utfyllnad i form av meningslösa aktiviteter. Det har jag misslyckats med totalt.

Numera är jag en satellit som svävar fritt långt uppe i luften, ensam, glimrar till någon gång, i väntan på kraschlandning. Jag kunde inte ”fånga dagen”, hade fullt upp med att jobba, försörja min familj och många andra. Sluta plåga mig mer, jag kommer inte att vika från det som är rätt när jag ser att ni andra inte bryr er om vad ni lämnar till efterkommande, som ska vara rustade att ta världen vidare.

Ha det gött