Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Patric Söderström / TT

Fåglarna har bråttom vid midsommar

Ska det alstras barn kan man inte vänta till augusti. Blir det inga barn hade den sortens fåglar inte funnits i Biskopsgården, skriver signaturen Pensionerad skåning.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Djurens rätt 9/7

Signaturen "Djurens rätt" bekymrar sig över att fåglarna i Biskopsgården tystnar vid midsommar. Han föreslår själv att det beror på kemikalieutsläpp eller medveten utrotning. Jag har varit med om exakt detsamma där jag växte upp i Skåne. Fågelsången är öronbedövande fram till midsommar, sedan tystnar den plötsligt.

Fåglar sjunger för att locka till sig en individ av det motsatta könet. Resultatet blir ägg som kläcks och fågelungar som växer upp och ska följa med till Afrika innan det blir vinter. Det är alltså bråttom. Ska det alstras barn innan det är för sent kan man inte vänta till augusti. Blir det inga barn hade den sortens fåglar inte funnits i Biskopsgården och "Djurens rätt" hade inte behövt bry sig. Och, kära du, om barn ändå inte hinns med, så blir det heller ingen fågelsång. Fåglar är kloka djur, tro mig.

Pensionerad skåning