Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Iranska fotbollsfans protesterar på läktaren i tisdagskvällens fotbollslandskamp mellan Sverige och Iran på Friends Arena i Solna mot att iranska kvinnor riskerar fängelsestraff för att gå på fotbollsmatcher i Iran.
 Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT
Iranska fotbollsfans protesterar på läktaren i tisdagskvällens fotbollslandskamp mellan Sverige och Iran på Friends Arena i Solna mot att iranska kvinnor riskerar fängelsestraff för att gå på fotbollsmatcher i Iran. Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT

Ett svek mot kvinnorna

När svarta människor diskriminerades i Sydafrika rasade en hel värld. Sverige stod på barrikaderna. Och med all rätt. När miljontals kvinnor diskrimineras i många av de muslimska länderna, då är det förvånansvärt tyst, skriver Christer Källstrand.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Sex månaders fängelsestraff. Handlar det om misshandel? Stöld? Fortkörning? Nej, för att man som kvinna går på en fotbollsmatch. Plats: Iran.

När svarta människor diskriminerades i Sydafrika rasade en hel värld. Sverige stod på barrikaderna. Och med all rätt. När miljontals kvinnor diskrimineras i många av de muslimska länderna, då är det förvånansvärt tyst. Då står inte Sverige på barrikaderna.

Och vi som till och med har en feministisk regering med en feministisk utrikespolitik. Vi sviker med vår tystnad alla dessa kvinnor.

Christer Källstrand

Lerum