Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Maja Suslin/TT
Bild: Maja Suslin/TT

Ett sorgligt systemfel

Det måste vara ett systemfel när det finns 250 miljoner till tre cm bredare hundburar i hundförarnas polisbilar, men inga pengar för funktionsnedsattas livskvalitet, skriver Lars Ulin.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I GP 14/5 läser jag att polisbilarnas hundburar är 57 cm i stället för lagstadgade 60 cm breda. Efter beslut i både länsrätt och kammarrätt måste nu polismyndigheten köpa nya polishundbilar för 250 miljoner kronor.

Ser också att förundersökningen mot Assange tas upp trots att möjligheten att fullfölja målet innan preskriptionstiden går ut 17 augusti är minimal. Vad kommer inte en pensionerad vice överåklagare och högprofilerade målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz kosta samhället. Fritz som för övrigt tidigare fakturerat staten först 120 000 kr och sedan 60 000 kr för hjälp till målsägaren.

På nästa sida läser jag om nedläggningen av butiken Intryck som gett sysselsättning och trygghet åt elva personer med funktionsnedsättning. Orsaken till nedläggningen är ekonomin, enligt ordförande i SDN Centrum. Något kryptiskt argumenterar han citat ”om jag vill ha en rosa bil och ingen annan vill ha det kan jag kanske inte välja det”. Vad han menar är svårt att förstå.

Jag vet att polis- och domstolsväsendet finansieras av statliga medel och aktiviteter för funktionshindrade är kommunens ansvar. Men det måste vara ett systemfel när det finns 250 miljoner till tre cm bredare hundburar och ett betydande belopp för att på nytt ta upp ett mål som inte kommer att kunna fullföljas därför att preskriptionstiden snart går ut, men inga pengar för funktionsnedsattas livskvalitet.

Kommunerna och landstingen har i dag varken ekonomi eller politiker som klarar av att ge oss fungerande skola, vård och omsorg. Eftersom pengarna tycks finnas hos staten borde vi montera ned landstingen och förstatliga skolan.

Lars Ulin