Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Ng Han Guan
Bild: Ng Han Guan

Ett komplext korsägande

Att stänga av Huawei från Androids och Googles plattformar kommer inte att hända, skriver Raymond Nord.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det basuneras ut att Huawei skall stängas av från Androids plattform och Googles dito. Det kommer inte att hända då en mobiltelefon består av flera tusen olika licenser från olika tillverkare i vår värld.

Misstänker dessutom att Kina har köpt på sig ganska stor mängd aktier i ovan nämnda bolag och kan på några millisekunder sänka Wall Street och börsen genom att sälja ut en liten del av sitt innehav.

Även Ryssland är storägare i de Amerikanska börsnoterade aktierna, båda länderna har även varit mycket aktiva på guldmarknaden.

Det finns ingen vinnare i detta spel. Vem eller vilket land vill starta ett stort börsras i den korsägda ekonomin som råder i en verklighet som inte ens Donald Trump kan styra över?

Stänger någon av Huawei från plattformar då har man även stängt av samtliga mobila funktioner. Det är inte alltid som den dumsmarte vinner kampen.

Alla med Huawei kan vara lugna. 50 procent av batterierna till alla mobiler tillverkas i Kina och Tesla planerar att bygga en fabrik i Kina för tillverkning av bilbatterier. Och CATL är en kinesisk batteritillverkare som skall bygga en fabrik i Tyskland. Jorden är fortfarande rund!

Raymond Nord