Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Emma Gustafsson
Bild: Emma Gustafsson

Ett klavertramp för klimatet

Vad får er att besluta att nya balkongdörrar som hyresgästerna vill behålla och som inte stör husets K-märkta fasad ska bytas? Vad är det för hållbarhetstänk 2019?, skriver signaturen Hyresgäst.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Poseidon och stadsbyggnadskontoret: ska vi skratta eller gråta?

Tidigare i år fick vi hyresgäster på Doktor Saléns gata 6-12 i Guldheden äntligen våra dragiga fönster utbytta och likaså balkongdörrar. Tyvärr visade det sig att de installerade balkongdörrarna har fel design, då huset är K-märkt. De nya dörrarna har glasrutor hela vägen ner medan de gamla hade halv glasruta och halv panel. Vi hyresgäster är väldigt nöjda med de nya dörrarna och vill behålla dessa då de ger lägenheterna ett lyft. Att dörrarna saknar panel är dessutom inget som stör från utsidan då detta skyms av balkongräckena.

Poseidon har i efterhand sökt nytt bygglov för dörrarna hos stadsbyggnadskontoret men har fått ett nekande svar. Med andra ord ska nu våra helt nya balkongdörrar, som vi vill behålla, bytas ut i nästa vecka.

Självklara och viktiga frågor att ställa till detta blir: Hur lyckades fel dörrar beställas?

Borde inte Poseidon talat om för firman de anlitat vilka regler som gällde?

Hur försvarar stadsbyggnadskontoret detta beslut ur miljösynpunkt?

Är det er rigorism som gör att ni beslutar att dörrar som hyresgästerna vill behålla och som dessutom inte syns utifrån ska bytas?

Vad är det för hållbarhetstänk år 2019?

Tacksam för svar!

Hyresgäst

Doktor Saléns gata 6-12