Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi kan inte göra allt men vi kan göra väldigt mycket! skriver insändarskribenten. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Vi kan inte göra allt men vi kan göra väldigt mycket! skriver insändarskribenten. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Ett djurvänligare Göteborg ger hopp

Att göra djuretiska val på tallriken har som bekant stora miljö- och hälsomässiga fördelar, skriver Vanessa.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Göteborg klättrade från plats 55 till 19 i Djurens rätts årliga rankning av djurvänliga kommuner! Det görs många val som tar oss så högt upp på listan. Bland annat serveras det i grundskolorna vegetariskt flera dagar per vecka och vegetariskt är tillgängligt för alla varje dag. Kommunen arrangerar inte några fyrverkerier.

Att bo i en kommun som arbetar mot en djurvänligare framtid ger hopp när omvärlden skakar. Vi kan inte göra allt men vi kan göra väldigt mycket! Göteborgs kommun serverar varje år cirka 19 miljoner måltider. Att göra djuretiska val på tallriken har som bekant även stora miljö- och hälsomässiga fördelar.

I skrivande stund behandlar Göteborgs politiker ett medborgarförslag med 204 röster som önskar än mer växtbaserat i skola och förskola. Förhoppningsvis återkommer snart politikerna med ett beslut som går i linje med invånarnas, djurens, och framtidens röster.

Vanessa, volontär för Djurens rätt

LÄS MER: Elever kritiska till helvegetarisk bamba

LÄS MER: Så klarar tacomiddagen hushållets klimatbudget